INTERNETES NEVEZÉS
FRISS HÍREK
ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2018
DÍJLOVAS VERSENYSZÁMOK 2018 és OB
KAPCSOLAT - IRODA
VERSENYNAPTÁR 2018
NYOMTATVÁNYOK-DÍJTÉTELEK
GYERMEK ÜGYESSÉGI LOVASVERSENY
DÍJUGRATÓ VERSENYSZÁMOK
Versenyzői számmal NEM rendelkezők
VIZSGA és SZALAGOS MINŐSÍTÉS
GYAKORI KÉRDÉSEK
BAJNOKAINK
AKIKRE BÜSZKÉK LEHETÜNK
TÁMOGATÓINK
FOTÓALBUM
HOL LOVAGOLHATOK?
SZÖVETSÉG
 

 

Országos Bajnokság 2018.

Az Országos Bajnokság tájékoztató anyaga nyomtatható itt: Feltöltés Alatt!


Ideje: 2018. október 6. ELÕDÖNTÕ - október 7. DÖNTÕ
Helye: Tápiószentmárton - Kincsem Lovaspark


TARTALOM


1. Részvételi feltételek
2. Vigaszágas versenyszám
3. Benevezés az Országos Bajnokságra
4./A Versenyszámok (ügyességi, díjugratás, díjlovaglás)

4./B Egyéb kiegészítõ versenyszámok a Bajnokság ideje alatt!
5. Foglalások, fizetések, kötelezettségek
6. Díjazás, egyéb díjazás, szponzorok
7. Ranglista
8. Határidõk összefoglalása
9. Óvás
10. Kapcsolat
Figyelem! - Az Országos Bajnokságra 2018. szeptember 30.-án 23 óráig lehet nevezni!

 • Az Országos Bajnokság minden versenyszámban a következõ módon kerül megrendezésre: 1. nap - ELÕDÖNTÕ
  2. nap - DÖNTÕ
  A versenyszámok (ügyességi lovasverseny, díjugratás, díjlovaglás) mindkét nap külön pályán, egymással párhuzamosan zajlanak.


1. Részvételi feltételek


Az Országos Bajnokságban azok vehetnek részt, akik megszerezték a megfelelõ versenyszámhoz a szükséges minõsülést:
• Ügyességi Lovasverseny esetében - a NYÍLT VERSENYSZÁMBAN - HÁROM befejezett pálya teljesítésével minõsül a lovas az Országos Bajnokságra
• Díjugrató versenyszámok esetében - a minõsítõ versenyszámokban való részvétel, és HÁROM befejezett pálya (minõsítõ versenyszámok: elõkészítõ 60 cm, kezdõ Díjugrató lovas 70 cm NYÍLT, póni 80 cm, NAGYLÓ)

 • Díjlovaglás esetében, az adott versenyszámban HÁROM 50% - vagy afeletti program lovaglása.

A minõsültek és meghívottak listája megtekinthetõ: www.gyereklovasverseny.hu 

Nagyon fontos, hogy a Póni - és Gyermeklovasok Országos Szövetsége rendszerében a GYEREKEK minõsülnek a Bajnokságra és nem a lovak. Az a versenyzõ, aki megszerezte bármelyik versenyszámban a minõsülést, akkor is indulhat a Bajnokságban, ha más lóval vagy lovakkal vesz részt az adott versenyszámban.


• FIGYELEM! a versenyzõk az elõdöntõben 2 különbözõ lóval nevezhetnek.


• A döntõben viszont már csak egy lóval indulhatnak (a versenyzõ saját maga választhat és döntheti el, hogy melyik lovával kíván részt venni, és annak az eredményét viszi tovább, másik lovával pedig részt vehet a vigaszágas versenyszámban (errõl a versenyszámról az alábbiakban még részletesen írunk).


A 2 lóval induló versenyzõk az adott versenyszám után, legkésõbb 1 órával a versenyirodán, erre a célra elhelyezett dobozba dobhatják a választott lovuk nevét, amelyikkel a döntõben részt szeretnének venni. A bedobó cédula a versenyirodán erre a célra kihelyezett doboz elõtt kerül elhelyezésre, és az ott feltüntetett adatok pontos kitöltésével lesz érvényes. Bárki bármelyik sort üresen hagyja, az érvénytelenné válik! 
(1 óra elteltével a doboz kiürítésre kerül, aki addig nem jelezte a ló-választási szándékát, azt automatikusan a jobbik eredményt elért lovával írjuk be a DÖNTÕ startlistájába, a gyengébbik eredményt elért lovával pedig beírjuk a vigaszágas versenyszámba. A Ezen ezt követõen módosítani már nem lehet.)
Az elõdöntõben visszalépett, vagy döntõbe nem jutott (pl. kizárt) versenyzõk, a Bajnoki Döntõben nem indulhatnak, viszont részt vehetnek a vigaszágas versenyszámban (errõl a versenyszámról az alábbiakban még részletesen írunk).

FIGYELEM! Szabályzatmódosítás!

2016/08.-4 számú határozat értelmében azok az 1 lóval induló versenyzõk, akik az elõdöntõben 12 vagy annál több hibapontot gyûjtöttek, választhatnak, hogy a döntõben vagy a vigaszágas versenyszámban indulnak a 2. napon. Ezt a versenyirodán a versenyszám befejezését követõ 1 órán belül kell megadni a versenyirodában. Aki ezt nem teszi, azt automatikusan a döntõ versenyszámba fogjuk betenni, és ezen már ezt követõen módosítani nem lehet.

2. Vigaszágas versenyszám


A versenyszám az Országos Bajnokság 2 napján (Döntõ napján) kerül megrendezésre, az adott versenyszámok Bajnoki Döntõje után. 
A versenyszámban azok a lovasok vehetnek részt, akik az elõzõ versenynapon (elõdöntõ) nem jutottak be a döntõbe, továbbá azok a versenyzõk, akik 2 lóval vettek részt az elõdöntõben. Az elõdöntõben két lóval indult versenyzõk itt csak azzal a lóval versenyezhetnek, amelyik nem ment a döntõben.

2017/11.-6 számú határozat értelmében azok az 1 lóval induló versenyzõk, akik az elõdöntõben 12 vagy annál több hibapontot gyûjtöttek, választhatnak, hogy a döntõben vagy a vigaszágas versenyszámban indulnak a 2. napon. Ezt a versenyirodán a versenyszám befejezését követõ 1 órán belül kell megadni a versenyirodában. Aki ezt nem teszi, azt automatikusan a döntõ versenyszámba fogjuk betenni, és ezen már ezt követõen módosítani nem lehet.

 

A vigaszágas versenyszámra a lovasok nem hoznak magukkal sem hibapontot, sem idõeredményt, sem indulási sorrendet, azok sem, akik az elõdöntõben kizárásra kerültek. Itt gépi sorsolás határozza meg az indulás sorrendjét!
Figyelem! - egy versenyzõ sem indulhat ebben a versenyszámban azzal a lóval, amelyikkel indult a Bajnoki Döntõben. Aki mégis ezt teszi, annak minden eredménye törlésre kerül, bajnoki eredmények is, vigaszági eredmények is.
A döntõbe be nem jutott versenyzõk automatikusan felkerülnek a vigaszágas versenyszám startlistájára, aki két lóval indult és egyikkel sem teljesítette a döntõbe jutás feltételeit, mind a két lovával bekerül a vigaszágas versenyszámba.
2 lóval induló, és a döntõbe jutott versenyzõk teendõit már fentebb leírtuk.


A vigaszágas versenyszámban Országos Bajnoki címet nem hirdetünk!


Nyereményekrõl a „díjazás" címszó alatt írunk részletesen!

 

3. Benevezés az Országos Bajnokságra

Az Országos Bajnokságra a szokásos internetes nevezési rendszeren keresztül tud a versenyzõ jelentkezni. Benevezni csak az elõdöntõ versenyszámaira kell és lehet! 
Az adott versenyszám MEGHÍVOTTAK listájára kattintva ellenõrizheti a lovas, hogy szerepel-e a neve a meghívottak között. Amennyiben nem szerepel, de teljesítette a feltételeket, haladéktalanul jelezze a GYEPOSZ iroda részére írásban (info@gyereklovasverseny.hu), hogy ellenõrizni és adott esetben azt javítani tudják. Az adott versenyszámra csak a listában szereplõ versenyzõ tud benevezni.
Az a versenyzõ, aki valamely kategóriából tovább lépve, egy fentebbi kategóriában is megszerzi a minõsülést, minden esetben csak a magasabb kategóriában megszerzett minõsülés szerinti versenyszám Bajnokságában vehet részt. Ha valaki minõsült egy kategóriában, majd feljebblépett, de ott nem sikerült minõsülni, nem indulhat az alacsonyabb kategóriában a bajnokságon.
A döntõbe, fordított bejutás sorrendjében a versenyzõket és lovukat a versenyiroda rakja fel a startlistára. A feltöltés legkésõbb a döntõ napját megelõzõ nap 22 óráig megtörténik, és látható lesz az internetes nevezési rendszerben is az indulás sorrendje.
Az elõdöntõben kizárt versenyzõk, vagy az elõdöntõben két lóval induló versenyzõk teendõit már az elõzõekben leírtuk.
Az elõdöntõre a benevezés kötelezõ, aki ezt nem tette meg, az nem vehet részt az Országos Bajnokságban, utólagos és helyszíni nevezési lehetõség, csak elnökség által hozott kedvezõ határozat és extra díjak ellenében lehetséges.


4. Versenyszámok (Ügyességi lovasverseny, Díjugratás, Díjlovaglás)

Ügyességi Lovasverseny Országos Bajnoksága 2018.

A részvétel feltétele az adott versenyszámban HÁROM befejezett pálya teljesítése.

Az országos Bajnokság kezdõ,- könnyû, és - nehéz kategóriában, korosztályos megbontás nélkül, nyílt versenyszámként zajlik.

Pálya:

kezdõ - és könnyû kategóriában a kiírásnak megfelelõ pálya épül.

A nehéz kategóriában, a 3 db ugrás mérete a következõ képen változik: 3 db egységesen max. 70 cm magas (1 meredek, 1 oxer, 1 triple bar), melynek szélessége nem haladja meg a 80 cm-t.

Elbírálás:

hiba - idõs elbírálás. A pálya teljesítésére alapidõ van megadva.

Iram:

Kategóriánként a kiírásnak megfelelõen.

Rangsorolás:

1. Nap - ELÕDÖNTÕ: Egy lovas két különbözõ lóval nevezhet. 
A verseny hiba - idõs elbírálással zajlik. A versenyzõk az elõdöntõben szerzett hibapontokat a döntõ napjára tovább viszik.

2. Nap - DÖNTÕ: Egy lovas csak egy lóval indulhat. 
A verseny hiba - idõs elbírálással zajlik. Azonos hibapont esetén a döntõben elért jobb eredmény rangsorolja a lovasokat.

Az a versenyzõ, akit az elõdöntõben nem teljesítette a döntõbe jutás feltételét, továbbá az a versenyzõ, akik 2 lóval vett részt az elõdöntõben, a második napon részt vehet a vigaszágas versenyben. Az elõdöntõben két lóval indult versenyzõk vigaszágas versenyben csak azzal a lóval versenyezhetnek, amelyik nem ment a döntõben.


Öltözet: Fehér színû lovaglónadrág, zakó és 3 ponton rögzített lovagló sapka viselése kötelezõ!

 

DÍJUGRATÓ versenyszámok Országos Bajnoksága 2018.

A részvétel feltétele az adott versenyszámban HÁROM befejezett pálya teljesítése, a díjugratás nyílt versenyszámot kivéve.

 • Az elõdöntõben itt is 2 különbözõ lóval nevezhetnek a lovasok.
  A döntõben viszont már csak egy lóval vehetnek részt a versenyzõk, ez nem vonatkozik azokra, akik nagy lóval is és póni lóval is versenyeztek a nap folyamán, mert õk mindkettõvel jogosultak indulni a díjugratás nyílt versenyszámban.
 • Bajnokságot csak a - Díjugratás Elõkészítõ 60 cm, Díjugratás Kezdõ Lovas - NYÍLT, - Póni 80 cm és - Nagy ló kategóriákban rendezünk.
  Továbbá NYÍLT versenyszámban, ahová a Póni 80 cm és Nagy ló versenyszámokban induló lovasok jogosultak benevezni az „Év legeredményesebb díjugrató lovasa" címért.


A versenyszámok elbírálása:

A lovas az elõdöntõben, az alappályán szerzett hibapontját viszi magával.

Az a versenyzõ, akit az elõdöntõben nem teljesítette a döntõbe jutás feltételét, továbbá az a versenyzõ, akik 2 lóval vett részt az elõdöntõben, a második napon részt vehet a vigaszágas versenyben. Az elõdöntõben két lóval indult versenyzõk vigaszágas versenyben csak azzal a lóval versenyezhetnek, amelyik nem ment a döntõben.


ELÕDÖNTÕBEN:

Díjugratás Elõkészítõ 60 cm: mint a FEI „ A" szabály 238 § 2.2. (egyszeri összevetéssel)

Díjugratás Kezdõ Lovas 70 cm: mint a FEI „ A" szabály 238 § 2.2. (egyszeri összevetéssel)

Póni 80 cm: mint a FEI „ A" szabály 238 § 2.2. (egyszeri összevetéssel)

Nagy ló: mint a FEI „ A" szabály 238 § 2.2. (egyszeri összevetéssel)

Nyílt: mint a FEI „ A" szabály 238 § 2.1. (hiba - idõs)

 

DÖNTÕBEN:


Díjugratás Elõkészítõ 60 cm:

Az elõdöntõ elbírálása: stílus bírálattal (A - szabály szerint, 25%összevet hiba - idõs elbírálással). Az alappálya hibapontját viszi magával a döntõbe a versenyzõ. Az összevetés emelt akadályon történik.
Az ELÕDÖNTÕBEN minden versenyszámban a napi eredmények után az 1-3 helyezettek érmet kapnak. A lovakat 1-6. helyig szalagozzuk. Minden versenyzõ emlékszalagot kap.

A DÖNTÕBEN : Az elõdöntõ és a döntõ napjának összesített eredménye alapján, ünnepélyes Bajnok avatás keretén belül, az 1-3-helyezettek serleget kapnak. 1-6 helyig a lovakat szalagozzuk. A gyõztes lesz az adott kategória Országos Bajnoka.

A lovas az elõdöntõben, az alappályán kapott hibapontjait hozza magával a döntõbe, "A-szabály" szerint.  A döntõ versenyszámért külön eredményhirdetés nincs, csak a bajnokságért. A kezdõ lovas kategória Országos Bajnoka cím eldöntése az elõdöntõ és döntõ alappályák „A" szabály szerinti hibapontjainak összegzésével történik. Az elsõ három helyen, pont-azonosság esetén összevetésre kerül sor. Hibátlanok esetén emelt, nem hibátlanok esetén nem emelt magasságú pályán. A további helyezések eldöntésénél a döntõben elért jobb eredmény (hiba és idõ) rangsorol.


Díjugratás Kezdõ Lovas:

A döntõ versenyszámért külön eredményhirdetés nincs, csak a bajnokságért. A kezdõ lovas kategória Országos Bajnoka cím eldöntése az elõdöntõ és döntõ alappályák „A" szabály szerinti hibapontjainak összegzésével történik. Az elsõ három helyen, pont-azonosság esetén összevetésre kerül sor. Hibátlanok esetén emelt, nem hibátlanok esetén nem emelt magasságú pályán. A további helyezések eldöntésénél a döntõben elért jobb eredmény (hiba és idõ) rangsorol.

Póni 80 cm:

A döntõ versenyszámért külön eredményhirdetés nincs, csak a bajnokságért. 
„ A" szabály 238 § 2.2. (egyszeri összevetéssel) az elsõ 3 helyért, a többi helyezésnél hibapont egyenlõség esetében a döntõ napján elért jobb eredmény (hibapont és idõ) rangsorolja a lovasokat. A két nap összesített eredménye alapján hibátlanok emelt magasságú pályán kerülnek összevetésre, a hibaponttal rendelkezõk változatlan méretû pályán kerülnek összevetésre.

Nagy ló:

A döntõ versenyszámért külön eredményhirdetés nincs, csak a bajnokságért. 
„ A" szabály 238 § 2.2. (egyszeri összevetéssel) az elsõ 3 helyért, a többi helyezésnél hibapont egyenlõség esetében a döntõ napján elért jobb eredmény (hibapont és idõ) rangsorolja a lovasokat. A két nap összesített eredménye alapján hibátlanok emelt magasságú pályán kerülnek összevetésre, a hibaponttal rendelkezõk változatlan méretû pályán kerülnek összevetésre.

Díjugratás Nyílt:

A döntõ versenyszámért külön eredményhirdetés nincs, csak a bajnokságért. 
„ A" szabály 238 § 2.2. (egyszeri összevetéssel) az elsõ 3 helyért, a többi helyezésnél hibapont egyenlõség esetében a döntõ napján elért jobb eredmény (hibapont és idõ) rangsorolja a lovasokat. A két nap összesített eredménye alapján hibátlanok emelt magasságú pályán kerülnek összevetésre, a hibaponttal rendelkezõk változatlan méretû pályán kerülnek összevetésre.

 • A Díjugratás Elõkészítõ versenyszámban és a Kezdõ Lovas versenyszámban induló lovasok, aki év közben a kategóriában megszerzett minõsülés után továbblépve, indultak a fentebbi kategóriákban, és ott minõsültek, csak a magasabb kategóriában megszerzett minõsülésnek megfelelõ versenyszám döntõjén indulhatnak.
  Ha fentebbi kategóriába lépve nem sikerült minõsülniük, akkor nem vehetnek részt az Elõkészítõ és a Kezdõ lovas Bajnokságban.

• Pálya: minden kategóriában a versenykiírásoknak megfelelõen. Az akadályok mérete maximum 10 cm-el megnövelhetõ. A z Elõkészítõ és a Kezdõ lovas kategória kivételével, minden kategóriában beépítésre kerül a vizes tálca, a kõfal a palánk és kerítés jellegû térkitöltõ elemek. 
Összetett ugrás épülhet, de csak két vágtaugrásra.

• Öltözet: Fehér színû lovaglónadrág, zakó, védõmellény és 3 ponton rögzített lovagló sapka viselése kötelezõ!

 

4./B Egyéb kiegészítõ versenyszámok a Bajnokság ideje alatt!


Elõdöntõ kiegészítõ versenyszámai

1.       Az elõdöntõ versenyszámait nyitottá tesszük, és azok a versenyzõk, akik szeretnének a saját kategóriájuknál egy számmal fentebb is indulni,  azok helyszíni regisztrációval indulhatnak az elõdöntõ napján, azaz a szombati napon.

5.500 HUF/start - nevezési díjjal és a helyszínen jelentkezéssel lehet ezt megtenni a versenyirodában, az adott versenyszámot megelõzõ minimum 1 órával. 

Természetesen eredménytõl függetlenül a versenyszám bajnoki címéért nem indulhatnak már másnap, csak abban a kategóriában állhatnak starthoz, amiben év közben minõsültek.

2.       Gyakorló versenyszámok kerülnek kiírásra az ügyességi és díjugrató versenyszámok elõtt, ami a szokásos módon zajlik az évközi fordulóknak megfelelõen. A nevezési díj is azonos az évközi fordulókéval, azaz 3.000 Ft/start.

 


5. Foglalások, fizetések, kötelezettségek


STARTDÍJAK:


Az Országos Bajnokság nevezési díja egyszeri befizetéssel (nem naponként) 10.500 Ft / start - Ezt a díjat bankon keresztül kell átutalni legkésõbb szeptember 30 .-ig a GYEPOSZ bankszámlájára - Polgári BANK ZRT 61200216-11046666, a közleménybe fel kell tüntetni a versenyzõ nevét, regisztrációs számát, és a startok darabszámát (kérjük, hogy az OB startdíjain kívül más összeget ide NE utaljanak!- pl. boxdíj, egyéb versenyszámok díja, szállásdíj stb. ezeket a helyszínen kell kifizetni) 

KERÜLJE EL A SORBANÁLLÁST és UTALJON BANKON KERESZTÜL! - megéri, mert így a startdíjak kedvezõbbek, befizetését kényelmesen intézheti, nem kell sorban állni, nincs rizikó sem, mert aki a nevezést írásban visszamondja legkésõbb október 5.-estig (20 óra), annak a startdíjait visszautaljuk. (Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak eddig az ideig, és csak kizárólag írásban fogadjuk el a visszalépést.)
A szeptember 30. után utalt nevezési díjakat nem tudjuk figyelembe venni, azok visszautalásra kerülnek és a díjat csak a helyszínen, október 6.-án lehet majd befizetni az emelt díjon.
Az, aki a helyszínen fizet, annak emelt díjas 14.000 Ft / startonkénti díjat kell kifizetni. (Ez vonatkozik azokra a versenyzõkre is, akik a határidõig nem az összes startdíjat utalták el bankon keresztül).


Boxfoglalás:


Boxot az interneten keresztül lehet lefoglalni a Bajnokságra benevezett lovak számára, korlátozott számban (100 db boksz áll rendelkezésre). 
A boksz díja 12.000 Ft + ÁFA / db. 
A bokszokat leghamarabb 5.-én 15 órától lehet elfoglalni és 7.-én legkésõbb 21 óráig kell elhagyni. A lefoglalt, de át nem vett boxokat a megrendelõnek ki kell fizetni. 
A boxsz foglalást visszamondani legkésõbb szeptember 30. vasárnap 23 óráig lehet, csak és kizárólag írásban, vagy a nevezési rendszerben a boxfoglalás visszavonásával. Az ezután lemondott vagy át nem vett boxok díját ki kell fizetni! 
A boxdíjat október 6.-án szombaton lehet befizetni a Kincsem Lovasparkban a versenyirodában Magyar Gizellánál. A befizetés október 6-án 9 órától - 16 óráig lehetséges, aki eddig az idõpontig nem teszi meg, az kizárásra kerül a második napi versenybõl.
FONTOS! - A boxdíj csak az alomszalmát tartalmazza, szénát, abrakot mindenki hozzon magával, vagy szénát a helyszínen is lehet vásárolni. Szándékot Magyar Gizellánál kell jelezni.

FIGYELEM! A Kincsem Lovasparkban kötelezõ állatorvosi beléptetés van, ami azt jelenti, hogy pénteken, azaz október 5.-én 15 órától 19 óráig, valamint szombaton, azaz október 6.-án 6 órától 8 óráig a hatósági állatorvos ellenõrzése alatt érkezhetnek a lovak a Lovaspark területére.

Mindenkinek kötelezõ a lóútlevél megléte, a kötelezõ oltások és a fertõzõ kevésvérûségre is kiterjedõ vérvizsgálati eredmény megléte. Ezek bármelyikének hiányában az állatorvos nem engedi be a versenyterületre a lószállítót, és nem engedi a lovat-lovakat lerakni!

Kérünk mindenkit, hogy ennek megfelelõen, elõre elõkészített okmányokkal érkezzen a versenyre, hogy gördülékenyen menjen a beléptetés.

 

7. Díjazás, egyéb díjazás, szponzorok

Az idei esztendõben nagyértékû ajándékok kerülnek kiosztásra a szalagok, serlegek, érmek és egyéb ajándéktárgyak mellett. (Errõl részletesen a honlapon olvashattok majd.)
Támogatóink: Intersport  Árúház, Vitafort Zrt., Eurotrophy Serleg - Érem Kereskedés, Adamovich Krisztina, Morgana Cosmetic (Várjuk további támogatók jelentkezését is!)


Ügyességi Lovasverseny díjazása:


• Díjazás az Elõdöntõben: az elsõ három helyezett érmet kap, a lovakat 1-6 helyig szalagozzuk, a helyezéseken túl mindenki emlékszalagot kap. 
A díjak kiosztására a versenypályán kerül sor a napirendben kifüggesztett idõpontokban.

 • A DÖNTÕ díjazása a következõ: A döntõ versenyszámért külön eredményhirdetés nincs, csak a Bajnokságért. Az országos Bajnokságban a két nap összesített eredménye alapján minden kategóriában az elsõ helyezett lesz az adott kategória Országos Bajnoka - elnyeri az Országos Bajnoknak járó serleget. A második és harmadik helyezett is serlegdíjazást kap. A lovakat 1-6 helyig szalagozzuk.
  Az országos Bajnokságon a nehéz kategóriában gyõztes versenyzõ, és a versenyzõ lova elnyeri az: „ÉV GYERMEK ÜGYESSÉGI LOVASÁNAK" járó vándorserleget, és az „ÉV LOVÁNAK" járó vándorszalagot.
  A Bajnoknak és a helyezetteknek, további értékes nyeremények kerülnek kiosztásra szponzoraink jóvoltából.
  A versenyszámok elsõ 6 helyezettjének a díjak kiosztására a Központi téren kerül sor ünnepélyes díjátadás keretében a versenyen kihirdetett idõpontokban. A versenyzõket ló nélkül kérjük megjelenni, teljes lovas öltözetben.

Díjugrató versenyszámok
• Díjazás: az Elõdöntõben az elsõ három helyezett érmet kap, a lovakat 1-6 helyig szalagozzuk, a helyezéseken túl minden versenyzõ emlékszalagot kap. 
A díjak kiosztására a Díjugrató pályán kerül sor a versenyen kifüggesztett idõpontokban.

 • Díjazás: a DÖNTÕ díjazása a következõ: A döntõ versenyszámért külön eredményhirdetés nincs, csak a bajnokságért. Az országos Bajnokságban a két nap összesített eredménye alapján minden kategóriában az elsõ helyezett lesz az adott versenyszám Országos Bajnoka - elnyeri az Országos Bajnoknak járó serleget. A második és harmadik helyezett is serlegdíjazást kap. A lovakat 1-6 helyig szalagozzuk.

A DÍJUGRATÁS Nyílt versenyszám gyõztes lova elnyeri az „Év Díjugrató lovának" járó vándorszalagot, Lovasa pedig az „Év Díjugrató lovasa" címet és a vele járó serleget valamint a vándorserleget.
A Bajnoknak és a helyezetteknek, további értékes nyeremények kerülnek kiosztásra szponzoraink jóvoltából.
A versenyszámok 1- 6 helyezettjének a díjak kiosztására a központi téren kerül sor ünnepélyes díjátadás keretében a versenyen kihirdetett idõpontokban. A versenyzõket ló nélkül kérjük megjelenni, teljes lovas öltözetben.
Abban a versenyszámban, amelyikben nincs legalább 3 induló, Országos Bajnoki címet nem hirdetünk.


Vigaszágas versenyszámok díjazása
Az 1-3 három helyezett érmet kap, a lovakat 1-6 helyig szalagozzuk.

 

8. Ranglista

Az Országos Bajnokság 2. napján ünnepélyes keretek között, kihirdetésre kerül a ranglista (díjugrató és ügyességi lovasverseny) elsõ, második, és harmadik helyezettje.
A ranglisták 1-3 helyezettjének a neve megtalálható lesz az interneten. A díjátadás idõpontja a napirendben kiírásra kerül!


9. HATÁRIDÕK ÖSSZEFOGLALÁSA:

 

 • Országos Bajnokság nevezési határideje: 2018. szeptember 30. - 23 óra
 • Bajnokság startdíj befizetési határideje BANKON keresztül: 2018. szeptember 30. - 23 óra
  Box foglalás írásbeli visszamondásának határideje: 2018. szeptember 30. - 23 óra
  Startdíj befizetés a helyszínen: október 6.(szombat) 9 - 16 óra között, a kifüggesztett versenyiroda nyitvatartási idõkben.
  Boxdíj befizetés a helyszínen: október 6. (szombat) 9-16 óra között.

 

 

10. Óvás


Óvás: Csak és kizárólag írásban! A versenyirodán írásban benyújtott és befizetett óvási díj ellenében (10.000 Ft óvási díj) lehet óvni, az adott versenyszám eredményhirdetését megelõzõen! Jogos óvás esetén a befizetett díjat visszafizetjük. (Kijelölt óvási bizottság: Fodor Anett, Kalános Éva, Sáli Gábor, Benedek Gábor)

 

11. Kapcsolat


Felmerülõ kérdéseit az alábbi telefonszámon teheti fel: Magyar Gizella - 70/945-5927
Banki kapcsolat: Polgári Bank Zrt., Polgár 61200216-11046666
E-mail cím: info@gyereklovasverseny.hu , Internetes nevezés: www.gyereklovasverseny.hu / internetes nevezés.
Versenyiroda: Szombaton, az elõdöntõ napján 7 órától tart nyitva a kifüggesztett idõpontokban.

 

 

Minden jog fenntartva.
Webdesign