INTERNETES NEVEZÉS
FRISS HÍREK
ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2018
DÍJLOVAS VERSENYSZÁMOK 2018 és OB
KAPCSOLAT - IRODA
VERSENYNAPTÁR 2018
NYOMTATVÁNYOK-DÍJTÉTELEK
GYERMEK ÜGYESSÉGI LOVASVERSENY
DÍJUGRATÓ VERSENYSZÁMOK
Versenyzői számmal NEM rendelkezők
VIZSGA és SZALAGOS MINŐSÍTÉS
GYAKORI KÉRDÉSEK
BAJNOKAINK
AKIKRE BÜSZKÉK LEHETÜNK
TÁMOGATÓINK
FOTÓALBUM
HOL LOVAGOLHATOK?
SZÖVETSÉG
 

1. - Kötelező egyesületbe, klubba tartozni? Nem, nem kötelező. A versenyeinken bárki részt vehet, és kipróbálhatja tudását, felmérheti, hogy hol tart, akár „magán versenyzőként” is. Nem kötelező az edző megjelölése sem.

 

2. - Gyakori kérdés az is, hogy egy új versenyzőnek kötelező-e a különböző versenyszámok kezdő kategóriájában részt venni, vagy belátása szerint kezdhet magasabb kategóriában is? – Az ügyességi lovasverseny versenyszámaiban nem kötelező kezdőként részt venni a versenyszámokban, lehet magasabb kategóriát választani, de fontos tudni, hogy nincs lehetőség visszalépésre. A díjugrató versenyszámokban pedig, ha nem rendelkezel rajtengedély vizsgával, akkor először csak kezdő lovasként versenyezhetsz, és csak ha megszerezted a kellő minősítő pontokat, akkor léphetsz magasabb követelmény szintet támasztó kategóriába. Díjlovaglásnál nincs megkötés, csak az, hogy amennyiben rendelkezel rajtengedély vizsgával, akkor nem indulhatsz a kezdő díjlovas versenyszámban.

 

 

3. - Hogyan lehet fentebbi kategóriába nevezni a lovast?

- Minden esetben írásban kell kérni, hogy a lovas a jelenlegi kategóriájából fentebb kerülhessen.

- Gyakori az a hiba, amikor a lovas nehéz kategóriás lovassá válik, és azt gondolja, hogy ugró számokban is részt vehet így automatikusan. - Az hogy ugró lovasként versenyezhessen, azt külön kell kérni (írásban)

- Aki megszerzi a rajtengedély vizsgát, akár év közben is, annak ezt a szövetség felé írásban meg kell küldeni. Rajtengedély vizsgával rendelkező lovasok az ugró számokban már nem indulhatnak kezdő lovasként, díjlovaglásban pedig a "K" számokban, az ügyességi versenyszámok esetében pedig csak a NEHÉZ kategóriában versenyezhetnek.

.

4. - Meddig kell kezdő ugró lovasként indulni a versenyzőnek?

- Kezdő ugró lovas mindenki, aki az adott versenyévben kezdi meg az ugrószámokban a versenyzést.

Változott!

Az első starttól számított 1 évig van lehetősége  az előkezdő lovas 60 cm versenyszámban versenyezni, vagy addig, amíg nem teljesít a lovas a 3 db befejezett pályát. Ha ez megvan, akkor fentebb léphet a Kezdő Lovas 70 cm-es, de a fentebb lépési szándékát írásban kell jelezni a szövetség felé. Nem kötelező a fentebb lépés, 1 évig maradhat ELŐKEZDŐ LOVAS.

- Ha a versenyző az előkezdő díjugrató lovas kategóriából fentebb lép, az esetleges Országos Döntőre minősülése ebben a versenyszámban elvész, tehát nem indulhat az előkezdő ugró lovas országos bajnoki címéért.

- Azok a versenyzők, akik megszerzik a rajtengedély vizsgát, azok kötelesek a szövetség felé ezt írásban jelezni. Ők Előkezdő és Kezdő ugró lovasként már nem versenyezhetnek a rajtengedély vizsga megszerzésének napjától.

Ha nem jelzik, és mégis itt indulnak, akkor az eredményük érvénytelenítésre kerül.

.

5. - Hogyan szerepelhet a nevem mellett a lovas klubbom neve?

A versenyzők nevéhez, csak olyan egyesületet rendelünk mellé, amely egyesület befizette a regisztrációs díjat, vagy az éves tagsági díját, ellenkező esetben a versenyző neve mellett a "magán versenyző"megjelölést tüntetjük fel.

Regisztrált egyesületekhez történő átigazolás esetén a versenyzői szám igénylő nyomtatványon elegendő feltüntetni a kívánt egyesület nevét. Ha valaki évközben egyesületet vált, vagy magán versenyzőből valamelyik egyesülethez csatlakozik, és szeretné, ha a versenyeken a neve mellett ez szerepelne, akkor azt írásban, akár egy e-mailen keresztül kell jeleznie. Amennyiben az egyesület regisztrálva van a GYEPOSZ-ban, abban az esetben ennek év közben sincs semmi akadálya.

Ha valamelyik regisztrált egyesület a hozzá igazolt versenyzőt kizárja, felfüggeszti, eltiltja, visszavonhatja az oda igazolt versenyző neve mellől az egyesület nevét. Ezt szintén elegendő egy e-mail formájában, írásban jelezni.

 

 

 

6. - Versenyzői számmal nem rendelkező versenyzők indulási feltételei

Az Elnökség az alábbi határozatokat hozta:

2013.10.30./8 számú határozat

Bevezetésre kerül minden kategóriában a – regisztrációs számmal nem rendelkező versenyzők részére a versenyzési lehetőség. Azoknak a versenyzőknek van erre lehetőségük, akik még nem rendelkeznek versenyzői számmal a GYEPOSZ-ban, hanem új versenyzők. Nekik a verseny startdíján túl további egyszeri regisztrációs díjat (nevezési díjat) kell fizetni, ami 1.000 Ft, ezt a verseny helyszínen kell megfizetni a technikai küldöttnél. Ez minden esetben a GYEPOSZ –t illeti meg.

2013.10.30./9 számú határozat

A regisztrációs számmal nem rendelkező versenyzőkre is ugyanazok a versenyzési feltételek vonatkoznak, hogy csak a korának, képzettségének megfelelő kategóriában versenyezhet, csak a rajtengedély vizsgával rendelkező lovas mehet nagyobb díjugrató számokban. A Technikai küldött írja be a startlistára, ő határozza meg, hogy „hol mehet”, és a kifizetendő díjakról ő tájékoztatja a versenyszervező helyszínt. Valamint a technikai küldött szedi be az 1.000 Ft-os egyszeri regisztrációs, vagy más néven nevezési díjat.

2013.10.30./10 számú határozat

A versenyzői számmal nem rendelkező versenyzőket külön kell értékelni és díjazni (csak szalag), ha egy versenyszámban több versenyzői számmal nem rendelkező indul, akkor egymás között rangsorolásra kerülnek és a rangsor szerint kell kiszalagozni is.

 

 

Minden jog fenntartva.
Webdesign